no tomato no onion just bacon no ham


Vientaine-Vang Vieng-Luang Prabang

Dags att blogga lite! Yes.. senast vi maktade med ett inlagg hade ju Frida kommit och hon ar fortfarande med oss, tyvarr lite sjuk just nu. Men det gar over snart! Lite intressanta grejer har vi hunnit med;

Vi hangde nagon dag i Vientaine och cyklade omkring, forsokte fa Fridas somn i ordning och det gick forvanadsvart bra. Lite massage och god mat gjorde susen. Efter Vientaine tog vi en lokalbuss till Vang Vieng. Det tog fem timmar och de timmarna var de skumpigaste ever. Vagarna ar helt otroligt daliga! Menmen fram kom vi och dar vantade Elin, Mathilda och Julia otaligt pa oss. Spenderade forsta kvallen pa Ohlala restaruant i lugnhetens tecken, det var trevligt. Annat blev det dagen darpa da det var dags for Tubing! Kortfattat: En flod med massa barer langs med, barerna var utrustade med alkohol, linbanor och hopptorn.(man kande sig som ett barn igen nar man lekte) Meningen var att man skulle aka i floden pa en ring och sa blev man indragen till barerna med hjalp av ett lasso. Detta gor man hela dagen tills det blir morkt typ. Vi hoppade sjalva ringen och simmade mellan barerna istallet. Vem orkar halla reda pa en stor ring liksom. I alla fall. Det var kul.... vi hade grymt vader, olen var go, sallskapet var bra och sa fick vi leka i vattnet ocksa!
Dagen efter sa gjorde vi sa lite som mojligt :)

Nu ar vi i Luang Prabang i norra Laos. Staden ligger valdigt fint precis intill Mekong floden. Idag har vi cyklat omkring lite och rekat laget, sett ett litet vattenfall och sa. Frida har aterhamtat sig i sangen och vi har forsett henne med hamtmat :) I dagarna framover tankte vi dra ut pa en langre tur med lite homestays, kayak, vandring och cyckling!

Battre uppdatering framover utlovas.

Ciao!
SJ

ett flyg kom lastat med frida och gotte


Dag 84

Efter att ha borjat dagen med fritt fall i trappan pa hotellet(ingen varre skada skedd) sitter nu Sofia pa helspann och vantar pa FRIDA! Vi tror att hon haller pa att byta flyg i Bangkok ungefar nu och snart ar hon pa vag till Vientaines flygplats. Naturligtvis moter vi upp henne dar med blommor och fyrverkerier. Men forst en tillbakablick over vad vi sysslat med de senaste dagarna:)
Ja vi akte ju som sagt ut pa landet med skyhoga forhoppningar om snallt byfolk och en fin nationalpark med vattenfall mm. Nar vi val kommit till ratt by sa var vi inte sa kaxiga langre. Tuk tuk chaufforen slappte av oss vid ett hus som enligt honom var byns "turistbyra". Det var ingen dar... och da slog det oss ocksa, vi har ju inte direkt bokat nagot boende!? Efter nagra minuter dok det upp en dam som undrade vad vi gjorde dar och efter nagra knackiga meningsutbyten pa engelska fick vi hanga med henne hem. Efter nagra flummiga minuter pratandes med hennes son hade vi kommit fram till att damen var en utav byns lokalguider och att vi fick lov att sova dar. Visst tankte vi och sa blev det. Under tva dagar var vi dar men kande oss aldrig riktigt valkommna, jattekonstig stamning som ar svart att forklara i ord, man maste vart dar. Men mat fick vi i mangder, men det serverades ju inte med gladje precis... aja konstigt var det.
I alla fall sa traffade vi en turist till dar ute, han var fran Frankrike med talade ocksa Norska, hur stor ar den chansen? Naval.. han var dar for att undervisa byns barn i engelska pa kvallarna sa han bjod med oss som extralarare den forsta kvallen. Det var valdigt mysigt.
Dagen darpa gjorde vi en trekking i nationalparken och vi fick med oss en guide som faktiskt var jattesnall och sot med Sofias ord... Forst akte vi bat i en flod som var full av vattenbufflar, sen gick vi 2 timmar i skogen till ett otroligt vattenfall, bast hittills! Dar var vi helt sjalva och badade och at lunch. Sen gick vi tillbaka... Trots denna fina och intressanta dag valde vi anda att aka tillbaka till staden igen.
Sa med blandade kanslor atervande vi till Vientaine dar vi hyrde en moppe for att kolla in den nya nationalstadion som byggdes 2009. Dar skulle finnas fotbollsstadium, simningsstadium, tenniscourt, squash, shootingrange, friidrott... ja det mesta! Utifran sett sag det otroligt frascht ut men nar vi kom narmre sa sag det mesta ut som om det inte var anvant sedan det byggdes typ. Simhallen var forskracklig, kusligt tom och spindelnat overallt. Fotbollsplanen var val den enda som sag nagot anvand och frasch ut. Men jattekonstigt. Tydligen sa anordnade Laos South east asian games 2009 och bade oppnings- och avslutninsceremonin holls dar. Pampigt bygge men vi gissar pa att det helt enkelt har varit for dyrt att underhalla det sa pa 3 ar har det gatt fran superfrascht till mer eller mindre forfallet.
Igar morse akte vi ut till SEAGAMES Golkfklubb dar Johan fick spela en 9 halsrunda golf med caddie och hela koret. Fin bana och 2 trevliga timmar dar man kande sig lite lyxig for en gangs skull :)
Oj vad langt det blev.. sa ar det ibland, nu bar det snart av att hamta Frida!
Take Care!
/SJ

hej


Nya aventyr...

Vi bytte en kaotiskt huvudstad med galet manga shoppingtimmar mot en huvudstad i som gar i "slowmotion". Vientaine som staden heter ar verkligen hur lugn och mysig som helst och kanske det basta av allt; tuk tuk forarna fragar en gang och nojer sig med ett nej. Nar hande det senast?!
Staden vimlar av sma mysiga restauranger och vid mekongfloden kan man avnjuta en rodlysande solnedgang. Med andra ord, alla hjartans dag blev helt underbar pa alla satt och vis. Pa dagen cyklade vi omkring i staden och tittade pa tempel, bland annat det mest betydlesefulla templet i Laos som var helt guldfargat och riktigt coolt. Sen stannade vi till vid ett collage och pratade med ett par studenter, ratt intressant faktiskt. Det var ocksa ett internat och tja..... det holl val inte samma klass som i sverige om man sager sa.... Kvallen spenderade vi pa en fransk restaurang dar vi bokat ett bord pa en balkong, riktigt idylliskt!
Annars har vi mest tagit det lugnt och aterhamtat oss efter Bangkok. Ja just det, Sofia har vaxat benen(AJ!) och jag klippte mig lite.... ja du laste ratt Mamma. Det blev faktiskt ratt bra, helt klart vart 16 kronor!
Imorgon blir det nya aventyr!!! Da ska vi till Ban Hatkhai som ar en liten by med 600 invanare och bo hos en familj i nagra dagar. Byn ligger precis vid en nationalpark dar det ska finnas bra mojligheter att vandra och se och bada i vattenfall samt fa chansen att se olika djur. Forhoppningsvis far vi se en Tiger! (pa avstand helst).
Ta hand om er sa tar vi hand om oss! :)
/SJ

..


byte av land

Efter en helt underbar vecka (som gick alldeles forfort..) i bangkok med ett helt underbart sallskap, mycket shopping och aven en hel del turistande bar det igarkvall av med buss till Laos. Bussen tog oss ca.12h och nar vi satt pa bussen kom vi bada pa vilken konstig vardag vi skaffat oss, att bara byta land som vi vill hit och dit som om det inte vore nagot speciellt. Resan gick i alla fall bra tills vi kom till gransen da vi plotsligt marker att vi varit i thailand en dag for mycket, ops! Men det loste sig snabbt och kostade oss bara 120kr!

Och vilken skillnad pa lander, safort vi passerat gransen markte vi skillnad pa levnadsstandarden mellan Thailand och Laos. Och pengarna ar hittills det mest kluriga da Johan precis tog ut 1000 000 och vi nu bor for 90 000 per natt och betalade 31 000 for lunchen, dela allt med 1400 sa far du det vi betalar i svenska kronor. Logiskt?

Vi bor nu i huvudstaden som heter Vientiane och ska nu inviga vara nya lopardojjor langs med mekongfloden:)

take care.
/SJ


amandakarolinsofiajohanbangkokrunt


Festivala och shoppa liksom

Jaha da var vi har igen... Vi tankte lagga in lite bilder men givetvis funkar det inte pa denna datorn, sa vi far lagga upp bilderna imorgon! Men lite uppdatering borjar det bli dags for i alla fall!
Det borjade med Reearth festival som var helt galet bra! Vi laddade upp utanfor festivalomradet med ol och chips, dar stotte vi pa 4 nya vanner som blev vart sallskap resten av helgen. Fredagskvallens hojdpunt var naturligvis Timbuktu tatt foljt av Movits. Bagge levererade sitt yttersta, riktigt bra.  Efter en slitsam morgon blev det Taco-buffe och lite beach sen var det dags igen. Samma uppladdning men da var hojpunkten istallet Hoffmaestro. Det var bra det med. Efter deras spelning blev det "efterfestpaarty" vid beachscenen, dar de flesta artister ocksa dok upp och festade. Superkul!
Sagt och gjort, efter en underbar helg begav vi oss mot Bangkok dar vi befinner oss nu tillsammans med Amanda och Karolin. Ett kart aterseende for brudarna framforallt:) Tva dagar har nu gatt och vi har hunnit med att shoppa(riktigt mycket), kollat pa tva tempel och gatt pa lyxbio! Lyxbion maste anda ha varit grymmast hittils. Vi minglade forst lite i loungen utanfor dar de bjod pa kaffe och kaka. Val inne i biografen fick vi sitta i varsin liggstol med tacke och kudde. Vi blev aven serverade popcorn och lask i vara stolar. Grym bild och ljudupplevelse pa det med.
Imorgon blir det cookingclass!
Nu rinner var tid ivag har pa internetcafeet...
Puss pa er
/SJ

Festivaldags!

Timbuktu, Movitz, Hoffmaestro! Smaka pa den! Reearth 2012 pa Ko Samui, Thailand och vi har biljetter. Kommer bli grymt.
sa in i dimman sa hors vi efter helgen sotnosar..
/SJ

RSS 2.0