Blandade bilder, 28/11 2013


Bildbomb!! (trodde jag)

Men av nagon anledning ar mina bilder i kameran forstora och gar inte att ladda upp.... Ska forsoka mig pa det senare ikvall igen! Ni far noja er salange. Idag ar jag och de tva nya tjejerna som ska vara har i tre veckor i Iringa for att imorgon aka pa SAFARI!

12 november 2013

Efter ett tappert men misslycket forsok igar med att ta oss in till staden som ligger 1,30h bort, sitter vi har idag istallet. Igar visste dom namligen inte om eller nar bussen skulle komma, sa efter 3h kande vi att vi hade vantat fardigt.
Allt kanns battre och battre, men det ar fortfarande mycket tankar och kanslor.

Sen jag skrev sist har vi bla, overnattet i en masjby. druckit get blod, borjat undervisa pa en skola, haft en fotbollstraning for tjejer och saklart umgats mycket med barnen!!!
Nu ar vi inne i staden for att kopa bocker och pennor till skolbarnen och aven malarfarg sa vi kan mal i klassrummen.

Ikvall blir det lyxkvall med TACOS med tejerna, ska blir riktigt gott, da de flesta maltider har bestar av ris och bonor och brod.

Puss&kram (nu tar min internettid slut)
pa fotot ar det jag, Karro, Anetta (14ar), och de tva kvinnor som bor/jobbar pa barhemmet.

3 November 2013

Efter att ha varit framme i Tanzania sedan onsdag kvall kan jag nu konstatera att det var mycket tuffare an vantat. Jag mar bra och har blivit val omhandetagen av tjejerna. Jag viste att det skulle vara jobbigt att se allt och aven vara ivag hemmifran men att jag skulle kanna och reagera som jag gjort var jag inte helt installd pa.
Vi (Jag och Karro, en annan tjej som ocksa bor pa barnhemmet) flyttade in dar i onsdags nar jag kom fram, spenaderade torsdagen och halva fredagen med att lara kanna barnen som bor dar och att se hur allt gar till under en dag pa barnhemmet.
Barnhemmet ligger i en liten by som heter Bumilayinga och drivs nu av tva svenska tjejer, Jessica och Linnea. Det bor 14 foradralosa barn dar och tva kvinnor som jobbar/bor pa stallet. Det oppnades for tva veckor sedan sa allt ar valdigt nytt aven for dem. Sa min och Karros uppgift blir till en borjan att fa in lite rutiner och saklart att lara kanna alla.
I fredags eftermiddag akte vi till en storre stad som heter Iringa for att ta ut pengar, fixa simkort och vila upp oss lite. Karro har varit har i 1 manad sa for henne var en "riktig" dusch, toa och mat prio 1!! Men idag ar det dags att aka tillbaka till byn for att dra igang pa riktigt. I veckan kommer vi formodligen aven dra igang med engelska i skolan nagra dagar i veckan.

Jag har tyvarr ingen bild att ladda upp sa ni far halla ut till nasta gang jag har tillgang till dator....Far se nar det blir!;)

Ta hand om er dar hemma!

/ Sofia

RSS 2.0