Uppdatering!

Forst hamnade vi i Kolkata dar vi bland annat besokte Victoria Memorial. Vi at god "street food" och forsokte anpassa oss till kaoset. 14 miljoner manniskor i samma stad, det blir latt ratt mycket. Men det gick bra och vi trivdes riktigt bra. Som vi sa innan, det blev en bra start.
Efter det akte vi ut till Sundarban, ett delta som delas med bangladesh. Det ar ett tigerreservat sa vara forhoppningar om att se en tiger var stora. Tyvarr fick vi ej se nagon men val lite faglar, delfiner och krokodiler. Dar stannade vi i 3 dagar och 2 natter. Vi bodde i en lite by utan elekticitet dar dom pa kvallarna spelade lokal folkmusik och andra dagen spenderade vi pa en bat och akte runt i reservatet. Det var mysigt.
/>
Varanasi var nasta stopp, en helig stad vid floden gagnes. Just floden gagnes anses helig i hela Indien och har i Varanasi sa branner man upp doda kroppar och sprider ut askan i vattnet for att sjalen ska komma i ratt hander typ. Sa vi fick se valdigt manga doda manniskor som brandes upp helt enkelt. 200 kroppar per dag brann och slapps ut vattnet pa ett ungefar. Varje kvall har man ocksa en reilgos tillstallning vid vattnet.
Nu ar vi i Darjeeling, uppe i bergen i norra Indien. Staden befinner sig pa 2100 meters hojd. Stamning ar jattelugn och skon, det kanns inte ens som att man ar kvar i Indien. Det ar otroligt vackert. Pa Mandag paborjar vi ocksa en vandring under fem dagar upp i bergen med en guide. Dar kommer vi forhoppningsvis att se mount everest bland annat. 3500m upp kommer vi vara som hogst. Men nu ska vi bara ta det lugnt har i Staden! Den forsta bilden ar pa utsikten fran vart hotell, riktigt vackert. Det ar ratt kyligt! Men vi har inforskaffat oss goa klader :)
2014-02-20 @ 07:20:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite bilder från Johans mobil!

I dagarna följer mer bilder och lite info om vad vi gjort i Incredible India
2014-02-19 @ 12:14:10 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


India

Nu har vi spenderar 2 dagar i detta underbara land och vi måste väl erkänna att vi fick en bättra start än förra gången! Full fart framåt!
2014-02-09 @ 15:46:21 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Off to India

Efter drygt en manad i detta underbara land ar vi mer an nojda. Landet har bjudit pa grymma beacher, hoga berg, stimmiga och mysiga stader, sjukt god mat, harliga men pulshojande buss- och tagresor samt supertrevliga manniskor. Det ar det vi kommer sakna mest. Det vi kommer sakna minst ar val den falska marknadsforingen. Sa manga ganger som vi sett smarriga baguetter eller en saftig hamburgare pa bilderna utanfor restaurangerna som senare visat sig vara en vit bulle innehallande stark fiskrora(fishbun). De sista dagarna har i Sri Lanka sa har Sofia opereat tva tander, vilket gick kanonbra. Sofia har glomt sitt bankomatkort i automaten for att en halvtimma senare lyckas hitta det igen. Det hade fastnat i maskinen pa nagot satt. Vi har ocksa spenderat tva dagar i Negombo dar vi atit god fisk och tagit det lugnt pa stranden. Eftersom vart visum gick ut den 4e bestamde vi oss den 5e for att forlanga det?! Oups... men det var inget dom lade marke till(eller dom orkade nog inte lagga marke till det). Efter tre timmar med stort IG i betyg till deras organisation sa fick vi 2 manader till trots att vi bad om 5 dagar :-) Men nu ar det nya aventyr och vi ar sjukt laddade! (pga dalig kunskap och inte for stort intresse har vi fortfarande inte lart oss hur man gor styckesindelningar i texten, ledsen for de!)
2014-02-06 @ 07:40:20 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Förlänger visumet

Det blir inte allt som man tankt sig.... Tanken var ju som sagt att vi skulle ta oss an Indien på måndag, men det får vänta. Då mina visdomständer krabbat sen i Tanzania så blev inte beslutet svårt när det nu blev värre igen.. Det var daga för dom (2st) att försvinna, så igårkväll rök den första och på onsdag är det dags för nr. 2! Tandläkaren är kanon då jag blivit rekommenderad av en annan svensk tjej!
Nyopererad men väldigt nöjd!
2014-02-01 @ 06:02:13 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0