julstressen ar antligen over

efter en riktigt hektisk julhelg med sol bad och for mycket mat varvar vi nu ner med lite resande igen. Sri Lanka imorgon!!

Julafton: for er som ar intresserade bestod var julafton av-
  • Sofia yogade medans Johan smaskade i sig snickers och laste innan den lilla frukosten
  • frukost innehallande, grot och kanel, nypressad juice, chai, fruktsallad, pannkakor, yogge och musli och toast
  • bad och beachvolleyboll pa stranden
  • dusch och uppfrachning
  • forkaka pa ett fik (brownie, kladdkaka, morotskaka)
  • Julbord pa restaurangen ABBA- hojdpunkten var pepperkakorna och chokladbollarna
  • avslutningsvis blev det drinkar pa Chill out lounge
en helt "vanlig" julafton det vill saga for mycket mat och for tjocka magar.

vi tackar viktor (glenn) fran goteborg for julafton och nagra trevliga dagar i Varkala, vi ses!!

/SJ

GOD JUL!!!!


Efter lugnet kommer paradiset

Vi spenderade tre dagar i kochi, en vid stranden, en pa shoppinggatorna och en pa en tour. Touren kallades for backwater-tour och den tog oss ut pa indiens kanalsystem med en bat gjord av "flatat korgmaterial". Foraren "korde" baten med en ca 4m lang bambustav i sisadar 4h. Dar fick vi aven se hur man gjorde rep av kokosnotsskalet insida och vi besokte aven en krydd-farm dar vi fick lukta pa mangder av kryddor. En mysig kulturell upplevelse helt enkelt!


Efter att ha mattnat lite pa Kochi, som anda var ett bra stalle, sa blev vi sugna pa nagot nytt. Vi tog lonely planets rad och akte till Varkala, fantastiskt bra val. Har ar det helt underbart och vackert. Hotellen ligger uppe pa ett par maffiga klippor och nedanfor ringlar en fin vit sandstrand med klarblatt vatten.
Sa nu har vi hunnit med att branna oss, atit nyfangad fisk fran havet och har nu i tva dagar hangt med en riktigt skon Viktor.

Biljetten vidare till Sri Lanka ar nu bokad, den 28e bar det av, men forst blir det julafton pa en svensk-indisk restaurang, julbord, svenskar och paket! En riktig jul, nastan.

Imorgon tar vi vart andra Yoga-pass, vi borjar bli riktigt grymma.... not.

Kul att sa manga kommenterar och foljer bloggen, det varmer!!! I nasta inlagg utlovar vi bilder.
Take care friends & family

/SJ

Vi hittade lugnet

Efter att aven johan akt pa nagon skit sa fick vi nog och bestamde oss for att strunta i norra Indien, for now.... vi trottnade helt enkelt.. sa vi tog ett spontanflyg till sodra indien for att testa pa lyckan dar.
OCH VI FANN DEN!(kanns sa i alla fall) Vi befinner oss i Kochi pa den vastra sidan precis vid havet omringad av massa oar, ingen magsjuka ingen forkylnng och ingen feber. Vi tar det sa lugnt som det bara gar och manniskorna ar skona! Imorgon blir det sol och bad vid beachen for fosta gangen pa mer an tva veckor. Inte ofta man sager sa nar man ar pa "semester". Aja, som synligt nedan behovs det en liten forbattring pa brannan.





That's it for now

/SJ

Lite mer bilder att avnjuta :)


Vad ar Indien utan magsjuka?

Sa nu ar vi full styrka igen, Sofia aterhamtar sig och sitter har nu. Sa nu kommer hela historien:

Vi sitter pa taget till Mathura da Sofia borjar kanna sig illamaende och far ont i magen, hennes "magkansla" sager att vi nog borde uppsoka ett hotell dar istallet for att sitta 12 timmar i tag till Varanasi. Som sagt, bra val... Pa hotellet blir det bara varre, magen gor aldelles for ont sa efter manga om och men sa fixar vi taxi till det lokala sjukhuset, klockan ar da 12 pa natten. Vi kommer till sjukhuset, det liknar ett krigssjukhus med samre kvalite an sjukstugorna under andra varldskriget(baserat pa johans filmerfarenheter). Lagom nervost.. nar vi sen marker att de knappt kan engelska blev det riktigt laskigt, da kliver var taxichauffor in som en angel fran ovan, med stapplig engelska oversatter han at oss och Sofia far en forvanandsvart bra och frasch vard av fyra unga "doktorer". Hennes blodtryck var valdigt lagt(90/40) och hon var yr. De anvande diverse mediciner och dropp for att stabilisera henne och fa bort smartan. 2 timmar senare fick vi aka hem, da hade taxichaufforen inte lamnat var sida en enda gang. Nu ungefar 40 h(35h sovandes typ) senare borjar hon likna sig sjalv igen, skoooooont!

Men vi har gjort lite roliga saker ocksa.

Taj Mahal var grymt haftigt, men det maste upplevas for att man ska kunna forsta, till och fran Taj Mahal akte vi cykeltaxi, ny upplevelse det med, oj vad han kampade!
Aven Nationalparken var maktig, fin natur och ett rikt djurliv, tyvarr fick vi inte se nagon tiger.

Nu lever vi lyxigt i nagra dagar far att aterhamta oss riktigt, ett finare hotell med bra mat och mycket trevlig och hjalpsam personal!

Heeeeej sa lange

/SJ

Snabbuppdatering

Efter en dag i Agra fick vi nog av den staden, Taj Mahal var grymt men staden hade inte mycket att erbjuda utover det. Vi bestallde en biljett till varanasi via Mathura, lagom till vi kom till Mathura borjade Sofia kanna sig lite dalig, sa vi bestamde oss for att stanna har en extra natt. Bra val! Det var en hederlig magsjuka som knackade pa dorren, inte skoj att sitta pa ett 12h-tag da..... En mer detaljerad forklaring over handelseforloppet kommer inom kort nar Sofia ar med, nu ska jag tillbaka till hotellrummet och pyssla om henne lite. Tankte bara ge ett livstecken har forst bara.

To be continued as soon as possible!

/J

namaste

vilket paradis vi har kommit till!!! efter Delhi akte vi till Jaipur som var mindre men dock litk stressigt.. Vi var dar i tva dagar och hann se "den rosa staden" och det beromda Amber Fort, mycket maktigt.
Tva dagar rackte och nu sitter vi pa ett hotel i Sawai Madhopur, och vilket underbart stalle! Lungt och fridfullt manniskorna arbetar inte fortare an vad som behovs och blikarna har nasta helt och hallet forsvunnit. Perfekt stalle efter nagra kaosiga dagar.

Imorgon bar det av pa safari och en titt i nationalparken, forhoppningsvis far vi se nagra tigrar!

Tiden haller pa att rinna ut pa datorn, ta nu hand om er sa gor vi med det.

/SJ

Slanger in lite bilder... (gissa vilken som ar tagstationen)

fran takrestaugranegn i Delhi




slanger in lite bilder..




att bli lurade ar nu en del av vardagen...

efter 3 dagar i Delhi ar vi nu mer an slutkorda och trotta pa detta kaos som aldrig tar slut. Forsta natten spendrades pa hotellet dar Adam och grabbarna hangde, personalen var trevliga, tills vi upptakte att vara trevlig inte betyder att vara arlig i Delhi. Under 3 dagar har vi nu standigt blivit pahoppade av manniskor som antingen vill salja mat eller visa oss till regeringens turistbyra, problemet ar bara att alla dessa "turistbyraar" ar feeeeejk. Vi blev bortkorda fran tagstationen for att aka till en "turistbyra" och var 20 min senare komma pa att vi blivit lurade, det var bara att aka tillbaka med svansen mellan benen :)

Turistat oss har vi ocksa hunnit med, da vi sett Red Fort, India Gate och nagot mer, har ocksa kopt vara forsta extremt coooola indiska byxor!!!

Sa vanner... om nagon kommer fram till er i Dehli och sager "I will arrange for you", med riktigt indisk dialekt... da kan ni INTE engelska och ni far helt plotsligt valdigt brattom darifran.

Men Delhi har anda en viss charm, men nagra dagar racker for oss.

Siktet ar nu installt pa Jaipur!!:)

/SJ

Indien = Kaos

Sa mycket som har hant de senaste 48 timmarna gar inte att beskriva med ord, vi trodde vi var forberdda... liksom hur svart kan det vara? Vi ar val inte de forsta turisterna dar? Verkligheten ar verkligen, verkligen kaos. Vi landade i Dehra Dun, mitt i ingenstans och hade tydligen bokat ett hotell som lag en timme bort. Pa vagen dit fick vi se apor, kossor mitt pa vagen samtidigt som vi fick reda pa att trafikregler inte existerar har och att tutan anvands frekvent, typ hela tiden. Svettigt!!! Hotellet lag i varldens minsta hala och vi best'mde osss snabbt for att ta oss darifran dagen darpa. Vi tog en taxi och bad han kora till narmaste tagstation dar vi satte oss pa ett tag som skulle ta oss till Dehli pa 4 timmar, 9 timmar senare hamnade vi i jangphura, taget skulle aldrig till Dehli..... och den enda engelskpratande m'nniska vi traffade pa 9 timmar var en 13 arig liten kille. Och nu sitter vi sitter vi framf;r varsin dator med windows 98 typ.
Livet leker!
Bilder kommer nar vi hittar ett fraschare internetcafe, forhoppningsvis.


/SJ

RSS 2.0