Ella -> Haputale -> Nuwara Eliya -> Jaffna -> Mannar

Da var det dags for en liten uppdatering igen. Sista dagen i Ella avslutades med en "cooking class" hos en aldre dam i byn. Inne i hennes lilla "skyffe" bjod hon pa en trevlig uppvisning och larde oss hur man gjorde Sri Lankan Rice and Curry, ni kan se pa bilderna hur vi lyckades.(Det var riktigt gott) Efter det begav vi oss till det som skulle komma att bli vart favoritstalle hittils..... Haputale! Via ett tips av en schysst tysk snubbe sa checkade vi in pa Dias rest. Vi fick en liten stuga med en ustsikt utan dess like(finns ocksa pa bild). Det var pa 1500m hojd! Familjen Dias var jattetrevlig och bjod pa riktigt god frukost och middag varje dag. Vi besokte bland annat stora te-plantager dar Te-market Lipton en gang startades, vi kikade in en te-fabrik, var uppe pa Lipton seek och gjorde aven en trekking med Dias son till ett mycket fin vattenfall. I Nuvara Eliya trivdes vi aldrig riktigt. Staden kallades "little England" och husen sag ut som dom kom just dar ifran. Det hade varit en popular resort under den brittisk kolonialtiden. Men vi bestamde oss for att aka vidare ganska snabbt och vi var riktigt sugna pa att aka norrut och uppleva lite nytt. Sa vi akte langst upp, till Jaffna. Jaffna var fortfarande slitet i ifran kriget och vagen dit omgav sig av sonderbombade hus och millitar forlaggningar. I Jaffna blev helt plotsligt Sofia superintressant med hennes blonda kaluffs. Lite mindre turister har om sager sa. Vi gjorde en dagsutflykt till norraste delen, Point Pedro, dar vi strosade runt pa en kilometerlang sandstrand helt sjalva. Inga turister, bara vi och den lokala befolkningen. Nu har vi hittat en liten mysig fiskestad som heter Mannar. Har trivs vi valdigt bra och manniskorna ar supertrevliga. Imorgon blir det cykeltur och pa fredag elle lordag aker vi till huvudstaden igen for att ta fkyget den 3e till det mytomspunna INDIEN! Hej hopp! /SJ
Utsikten fran boendet!

En liten sammanfattning

Unawatuna var fint men lite for myckert turister for var smak sa vi drog ratt snabbt vidare. Vi tog sikte mot Tangalle men efter en snilleblixt av Sofia sa hoppade vi av 3 km innan Tangalle och hamnade pa ett mindre stalle som heter Goyambooka. En mycket vacker liten strand med endast ett fatal hotell och guesthouses i narheten. Vi hittade en liten familj som drev ett guesthouse dar vi bestmde oss for att bo, det visade sig bli ett mycket bra val. Dom fixade Sri Lankisk frukost varje dag och pa kvallen fick vi middag som dom tillagade. Vi at Sri Lankan Curry med fisk och rakor bland annat. Forsta dagen dar skulle vi ga och kopa vatten, vi hittade en sot gubbe med en liten shop. Nar vi var pavag darifran sa sag vi att han hade nagra stolar och tva bord, hmmm kanske han har lunch? Lite overumplad av fragan men han blev glad och bad oss komma tillbaka om en timme sa att hans fru hann laga maten :-) Den lunchen kommer vi aldrig glomma, riktigt gott, vi at dar dagen efter ocksa! Efter Goyambooka begav vi oss inat landet till Uda Walawe dar vi besokte en nationalpark. Valdigt fin natur och vi fick se elfanter pa nara hall vilket var ratt coolt. Nu ar vi i Ella, en stad som ligger uppe i bergen, ca 1000m ovanfor havsytan. Vagen dit var lite nagelbitande, bristen pa vagracken var pataglig! Men nu ar vi har och har hunnit med en trekking till Little Adams Peak och en vandring till ett vattenfall, Rawana Falls.

09-01-14

Tack for 2 helt fantastiska manader. Nu fortsatter aventyret, men vi ses igen!!
..... Unawatuna heter staden vi befinner oss i just nu. Men imorgon bar det vidare soder ut for att sen aka upp i bergen. Maten, vadret och Johan ar underbar(t)(a)!!
Simma lugnt i regnet... (Jag (sofia) tar at mig aran for det otroligt underhallande och omfattande inlagget, tack!) / SJ

Nästa destination; Sri Lanka

Ja då var det dags att återförenas i Sri Lanka! Inte helt fel :-) Sofia har säkert en hel del att berätta ifrån sin upplevelse i Tanzania och det är nog inte omöjligt att det dyker upp mer bilder därifrån framöver! För tillfället sitter jag på Frankfurts flygplats och i en HELT annan del av världen sitter Sofia på Daar es Salams flygplats, galet! Vi sammanstrålar någongång under förmiddagen i morgon.

Det här blir bra!

/J

RSS 2.0