Dag 84

Efter att ha borjat dagen med fritt fall i trappan pa hotellet(ingen varre skada skedd) sitter nu Sofia pa helspann och vantar pa FRIDA! Vi tror att hon haller pa att byta flyg i Bangkok ungefar nu och snart ar hon pa vag till Vientaines flygplats. Naturligtvis moter vi upp henne dar med blommor och fyrverkerier. Men forst en tillbakablick over vad vi sysslat med de senaste dagarna:)
Ja vi akte ju som sagt ut pa landet med skyhoga forhoppningar om snallt byfolk och en fin nationalpark med vattenfall mm. Nar vi val kommit till ratt by sa var vi inte sa kaxiga langre. Tuk tuk chaufforen slappte av oss vid ett hus som enligt honom var byns "turistbyra". Det var ingen dar... och da slog det oss ocksa, vi har ju inte direkt bokat nagot boende!? Efter nagra minuter dok det upp en dam som undrade vad vi gjorde dar och efter nagra knackiga meningsutbyten pa engelska fick vi hanga med henne hem. Efter nagra flummiga minuter pratandes med hennes son hade vi kommit fram till att damen var en utav byns lokalguider och att vi fick lov att sova dar. Visst tankte vi och sa blev det. Under tva dagar var vi dar men kande oss aldrig riktigt valkommna, jattekonstig stamning som ar svart att forklara i ord, man maste vart dar. Men mat fick vi i mangder, men det serverades ju inte med gladje precis... aja konstigt var det.
I alla fall sa traffade vi en turist till dar ute, han var fran Frankrike med talade ocksa Norska, hur stor ar den chansen? Naval.. han var dar for att undervisa byns barn i engelska pa kvallarna sa han bjod med oss som extralarare den forsta kvallen. Det var valdigt mysigt.
Dagen darpa gjorde vi en trekking i nationalparken och vi fick med oss en guide som faktiskt var jattesnall och sot med Sofias ord... Forst akte vi bat i en flod som var full av vattenbufflar, sen gick vi 2 timmar i skogen till ett otroligt vattenfall, bast hittills! Dar var vi helt sjalva och badade och at lunch. Sen gick vi tillbaka... Trots denna fina och intressanta dag valde vi anda att aka tillbaka till staden igen.
Sa med blandade kanslor atervande vi till Vientaine dar vi hyrde en moppe for att kolla in den nya nationalstadion som byggdes 2009. Dar skulle finnas fotbollsstadium, simningsstadium, tenniscourt, squash, shootingrange, friidrott... ja det mesta! Utifran sett sag det otroligt frascht ut men nar vi kom narmre sa sag det mesta ut som om det inte var anvant sedan det byggdes typ. Simhallen var forskracklig, kusligt tom och spindelnat overallt. Fotbollsplanen var val den enda som sag nagot anvand och frasch ut. Men jattekonstigt. Tydligen sa anordnade Laos South east asian games 2009 och bade oppnings- och avslutninsceremonin holls dar. Pampigt bygge men vi gissar pa att det helt enkelt har varit for dyrt att underhalla det sa pa 3 ar har det gatt fran superfrascht till mer eller mindre forfallet.
Igar morse akte vi ut till SEAGAMES Golkfklubb dar Johan fick spela en 9 halsrunda golf med caddie och hela koret. Fin bana och 2 trevliga timmar dar man kande sig lite lyxig for en gangs skull :)
Oj vad langt det blev.. sa ar det ibland, nu bar det snart av att hamta Frida!
Take Care!
/SJ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0