hoppas du blir nojd nu pontus!!


thailandet


Ko Lanta

Japp da har vi gjort hela ko lanta pa tva dagar, tv laaaaanga dagar. Vi har testat fyra strander, en finare an den andra. Vi har krypit i grottor med spindlar och fladdermoss, badat i vattenfall och hikat i skogen. Inte nog med det saa har vi aven kort runt hela on med moped. Manga skona minnen, Sofia till exmpel kommer aldrig glomma nar hon oppnade dorren till var bungalow igarkvall. Pa golvet lag en stor spindel och kikade pa oss en stund innan han smet in under sangen och forsvann. Aja tankte vi, vi maste ju sova anda... och lyfte pa tacket... da kutade en kackerlacka forbi. Han skulle sakert hamnas pa hans van som vi at upp pa marknaden tidigare pa dagen :) Vi bor for ovrigt pa relaxing bay!

Nu blir nasta stopp Ko Tao for att mota upp Markus och Julia igen.

/SJ

en dag pa hojjen

Rastlosa som vanligt orkade vi inte med en dag pa stranden till, sa vi hyrde en moped igen. Bestamde oss for att hitta en nationalpark. Efter nagra timmars yrande och ett skyfall gav vi upp och svangde in vid narmsta hus for att fraga om vagen hem. Eftersom det sporegnade erbjod tre sota thailandskor oss att satta oss ned med dem under ett tak och vanta ut regnet. Tva minuter senare var dom inte tre utan snarare femton pers som ville vara med och hjalpa oss. Vi blev kvar i en timma pga regnet. Under den timmen forskte vi fora en konversation med hjalp av ordbok, gick sadar men det var kul. Vi fick aven prova tre matratter. Tva olika sorters ris med agg, jattegott! Sen ocksa nagot riktigt slajmigt blandat i is och sirap... ja vi provade i alla fall :)
Efter det bestamde vi oss for att kolla pa en " Tiger Cave" som vi sett skyltat pa vagen, efter ett tag gav vi upp det med och hamnade istallet pa en klad & matmarknad. Dar testade vi olika matratter och satte verkligen vara magar pa prov. Vi far se hur det slutar i natt kanske men valdigt gott var det!!
Ta hand om er
/SJ

.


Smaken ar som baken, men vi gillar haken

Ja ska man ata mat i Thailand sa ska man gora det fran gatan, alltsa pa alla olika hak som finns! Det har vi markt nu... eller ja det markte vi redan i Indien kanske, men har ar det annu storre skillnad. Billigt som attan med, perfekt for backpackers!
Idag har vi slappat pa railay beach. Supermysigstrand med fin natur runt omkring. Livet ar bra nu helt enkelt.
I ovrigt sa kan man val aterigen gora reklam for lonely planet boken, den ar grym! Overallt funkar den.
/SJ

Thai-pics


Turtles och Markus Ljung



Jaha da hamnade vi i Thailand och forsta stoppet blev Khao Lak efter landningen i Phuket. Vi checkade in pa ett hotell, det lyxigaste hittils!! Varmvatten AC och kyl.... sla det! Samma kvall kom Ljung och hans flickvan till samma stalle och checkade in i rummet bredvid. Khao Lak i sig var ganska opersonligt vid forsta ogonkastet. Sa vi bestamde oss ganska snabbt for att gora nagon tur dagen darpa. Det som rekommenderades var att aka till Similian Islands(9 stycken oar utanfor khao lak) och snorkla & slappa pa paradisstrander... Det var sa himla vackert! Stranderna var hur fina som helst, supervita strander och klarblatt vatten. Vi fick till och med simma med skoldpaddor, vilket inte var garanterat. Det var riktigt coolt precis som bilden visar! Sa det blev en heldag, inkluderat god lunch och snacks. Efter turen blev det restaurangbesok och fotmassage. Thailand ar hittintills med andra ord helt underbart!

Idag lamnade vi dock Markus och Julia i Khao Lak, mycket trevligt att traffa dem, och akte till Krabi dar det blir nattmarknad ikvall.

/SJ

Tack for den har gangen Sri Lanka!

Sista dagen i Sri Lanka blev en upplevelse med hjalp av en scooter. Johan dammade av sina gamla moppe-kunskaper! Det blev en tur langs sydvastkusten dar vi stannade till i Bentota och drack lite te, sen drog vi inat landet for att testa ett riktigt Sri Lankiskt lunchstalle, det blev fried eggrice serverad av tre skona herrar som verkade alska att vi stannat till just hos dem.
Pa vag hem stannade vi av en ren slump till vid ett museum tillagnat offren vid tsunamikatastrofen 2004. Vi visste bagge om handelsen men nu forstar vi verkligen vad detta landet har gatt igenom. Fy fan rent ut sagt, de bilder och historier vi fick ta del av dar kommer vi aldrig glomma, man ar valdigt lyckligt lottad! Hela kusten blev verkligen utplanad, tiotusentals manniskor dog... ja som sagt det var en upplevelse man bade vill minnas och glomma pa samma gang, konstig kansla.
I alla fall sa ar det nu dags att lamna Sri Lanka. Vi kommer komma tillbaka utan tvekan men nu vantar Thailand och nya aventyr, ska bli riktigt kul!
Sofia sager att jag ar valdigt konkret nar jag skriver, vad betyder det?
/SJ

Sri Lanka - om solen sjalv far valja

Ja vi far val be om ursakt for den daliga uppdateringen, men battre sent an aldrig.

Adams Peak blev forsta stoppet efter Kandy, dar bodde vi i en liten timmerstuga som var jattemysig. Men nagon langre somn blev det inte den natten. Klockan 2.30 var det namligen dags att vandra upp till Adams Peak. Adams Peak ar, for er som inte vet, en valdigt helig plats for manga religioner, bland annat hinduister, buddhister och kristna. Det ar ett mindre tempel pa toppen av ett hogt berg. Sa vandringen borjade alltsa tidigt for att vi skulle se soluppgangen pa toppen. Den var otroligt vacker, helt klart vart modan aven om 10 400 trappsteg satte sina spar nagra dagar efterat, FAN vilken traningsvark :)

Efter det var det dags for en fard uppe i bergen med buss till nasta destination Mirissa som ligger nere vid kusten. Ett tips, ar du hojdradd sa ar den bussresan inget att rekomendera. Hyfsat hogt upp i bergen och inga vagracken, svettigt! Men den varade bara i 3 h.....

I Mirissa bodde vi hos en valdigt trevlig familj, Ayodya guest house hette det. Ett okej boende for en okej peng. Mirissa i ovrigt var egentligen bara en strand med restauranger, men ett litet paradis om man vill ta det lugnt, och efter Adams Peak var det perfekt. Nagon dag efter oss kom aven Eline och Mels, det belgiska paret, dit. Valdigt kul med lite OL, UNO och trevligt sallskap.

Nu ar vi i Unawatuna, nara Galle i sodra Sri Lanka. Vi spenderar dagarna pa stranden pa en solstol med farsk juice i handen, riktigt idylliskt. Pa kvallarna gar vi och valjer en fisk som ser lacker ut, satter oss vid bordet som naturligtvis ar pa stranden,njuter av servicen och har det sa gott som det bara gar.

Sa det var en liten snabbgenomgang over vad var vistelse i Sri Lanka har gett oss. Sri Lanka ar for ovrigt helt underbart, riktigt trevlig lokalbefolkning och de ar valdigt genomsnalla och hjalpsamma. Resan till Thailand ar nu bokad, sa vi har en vecka kvar har och aker sedan den 14e till Phuket.

Ber om usrsakt for det langa inlagget, vi ska battra oss och uppdatera mer frekvent :)

Hoppas allt ar bra med er darhemma alla nara och kara!

Missa inte bilderna!

/SJ

Where are you going, do you need a tuktuk? hallo


Hipp Happ Hopp

Sri Lanka ar an sa lange riktigt bra! Resan gick smidigt om vi bortser ifran de 13 olika kontrollerna vi gick i genom nar vi skulle ut ur Indien. Vi landade alltsa i Colombo, Sri Lankas huvudstad. Dar stannade vi en natt men hann anda med att glida in pa ett casino i flipp flopps, ata McDonalds och  bli attackerad av en apa.

Dagen darpa tog vi taget mot Kandy vilket skulle komma och bli en otrolig upplevelse, taget skumpande och det var fullproppat med folk, men vilken utsikt, den var helt otrolig da mer an halften av resan var uppe i begstopparna!! Det ar ett maste att aka den taglinjen om man ar i Sri Lanka. 

Sen dess har vi varit i Kandy dar vi bor pa ett guesthous hos en "liten" familj(20 st kanske, kanns som det blir fler och fler ju langre vi ar dar), riktigt mysigt och billigt! The Pinkhouse.
Vi har sett Buddhas tand, teplantager, ridit pa elefanter, sett smyckestillverkning, sett en te-fabrik men det som var mest intressant var att besoka en kryddfarm. Dar fick vi en gudiad tur av en kille som faktiskt kunde en hel del svenska ord vilket underlattade. Han berattade hur man med hjalp av olika kryddor och orter kunde bota en hel del sjukdomar som vi inte hade en aning om att det ens gick att bota. Mycket larorikt. Efter det blev det kvalitets hang i en botanisk tradgard, grym dag:)

Och sen var det ju dags for nyar med, vilket inte firas forren i april i sri lanka vilket vi inte forstod, da vi i tva dagar har gatt runt och forsokt klura ut vad vi ska hitta pa utan resultat. Men som sagt allt loser sig alltid, da vi efter varan rundtur pa dagen kom tillbaka till hotellet hade nagra tyska tjejer och ett belgiskt par precis checkat in, vi alla snabbt bestamde oss for att fira in det nya aret tillsammans. Vi gick ner till "systemet" har i staden dar det kryllade av folk, men som tur val va sa hade vi "foreigners" en speciell ko.  Sedan blev det restaurangbesok for att senare avsluta kvallen pa en engelsk pub vilket blev mycket lyckat och spannande!! da aven killarna fran srilanka tog tillfallet i akt att festa till det lite med oss europeer, manga gott nytt ar kramar och manga intressanta samtal blev det genom kvallen.

Nasta destination blir Adams Peak med det belgiska parets sallskap.

/SJ



RSS 2.0