Solly, I'm stucked in a corner!

Vi skulle ta bussen fran Hanoi till Halong Bay. Vi vantade och vantade.... nar bussen var 40 min sen blev det for mycket for Sofia! Hon gick till bokningsstallet och undrade vad de holl pa med. De visste inte sa de ringde upp foraren och Sofia fick prata med honom. Helt fortvivlad beratta han pa knackig Engelska att han var "fast i en horna"?! Vi fick en jatterolig bild framfor oss!

Foraren kom tillslut och vi drog till Halong Bay dar var bat vantade. Och okej vi tyckte att vi prutade pa priset bra och att bilderna sag bra ut. Men vi visste inte riktigt vad vi hade gett oss in pa. Det forsta de sa till oss var att vi absolut inte fick saga vad vi betalade eftersom de andra gasterna betalat sa mycket mer :) Vi hade bokat en 2 dagars tripp med overnattning pa baten. Alla maltider, en lyxig hytt med varmvatten och aircondition, snacks och vin, intrade till en vacker grotta sen fick vi se en flytande by. Alltsa de bodde pa vattnet, det fanns skola och allt. Dar fick vi en kayak och kunde paddla omkring och titta pa byn samt tva grottor som man kunde paddla in i dar man kom fram till en stor lagun. Det var vi och och 16 aldre par. 170 spann omdagen gick det pa! Vi behovde lite avkoppling :)

Efter det drog vi till Hanoi for att ta en nattbuss till Hue. Morgonen darpa stannade vi for att ata frukost och traffade en skon guide som undrade om vi inte ville se tunnlarna fran vietnamkriget! Orginaltunnlar dar 90 familjer bodde under 5 ar av kriget. Vi hoppade pa erbjudandet och lyckades till och med fa lunch i priset! Tunnlarna var riktigt haftiga och det var intressant att hora historien om kriget. Snabbinfo: I det omradet dar vi var hade de byggt 40km tunnlar under marken. Tunnlarna inneholl sjukstugor, matlagningsutrymmen och toaletter. De 90 familjerna hade varsit krypin pa 2 kvadratmeter och det foddes flera barn i tunnlarna.


SKAGGET PONTUS!

/SJ






i


Kommentarer
Postat av: Pale

Älskar skägget! Utmaning: raka eller trimma inte skägget förrän du kommit tillbaka till Sverige och vunnit din första fotbollsmatch för året. Av tyda från bilderna utöver skägget så tror jag fasen vi har goare väder här just nu. Happy S:t P day imorgon för övrigt. Vi firar denna högtid ikväll med en öl eller två ;)

2012-03-16 @ 16:18:42
Postat av: J

Kul att hora, S:t patricks day bringar ju gamla minnen till liv. Ledsen att gora dig besviken P men skagget fick aka av. 40 graders varme med pals over hela kroppen funkade inte !

2012-03-17 @ 09:37:30
Postat av: Pale

Challenge failed!

2012-03-17 @ 10:23:22
Postat av: Frippe!!! Eran förlorade resekamrat...

Hallå mal! :) saknar er. Vietnam verkar ju jättespännande. Jag vill med utforska krigsgrottor. Känns som rätt stora kontraster jämfört med shoppingbangkok. Hur är det med skägget johan?



Ps. Blev erbjuden ett happy ending mitt på khao san road!!! Hur sjukt är inte det?

2012-03-17 @ 15:02:10
Postat av: Mormor o Bertil

Oj vad mycket ni hunnit med vi var ju bara borta i 14 dagar men ni ser ut att ha det bra träningsverken var ju självförvållande.

Vi har haft en varm och skön semester.Vi hörs snart igen.

Kramar

2012-03-18 @ 10:47:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0