Beach 2012 med tranade rumpor!

Jahaja nu minns jag sjalv inte vad vi skrev i forra inlagget och orkar inte kolla nu nar fingrarna gar los pa tangentbordet. Har kommer en resume over vad de tre musketorerna har sysslat med under nagra dagar.
Vi borjade att ga upp tidigt en morgon for att kolla pa nar munkarna gick sin "morgonrunda" och samlade mat av troende manniskor langs vagarna. Det var ungefar sa intressant som det later.... Munkarna log inte, visade inte ens kanslor nar de fick mat. Det mest gripande var de fattiga barnen som satt och hoppades pa att munkarna skulle vara givmilda och lagga lite mat i deras korg. Det gjorde vissa men det tyckte inte Frida var nog sa hon kopte lite bananer,kex mm och hoppade in i munkledet och gav de sma barnen. Dagens goda garning :)
Denna dagen bokade vi ocksa en trip med guide som skulle innehalla 1 dags cykling, 1 dags vandring och 1 dags kayaking. Daremellan skulle vi bo pa homestay. Latt som en platt!?
Sa vi borjade dagen darpa med cykling. Det var vi tre, guiden och en israelit. Hade det inte varit for israeliten (I) hade sakerligen dagen fatt hogsta betyg. Det var skont att cykla men det var valdigt irriterande att vanta in I hela tiden. Han var otranad som fanken, otrevlig och sa jakla ointressant. Det var fel pa cykeln sa han och nar han fick byta cykel med guiden var det fel pa den med, haha pajas! Aja, det var fin natur i alla fall. Vi kom fram till byn dar vi skulle sova pa eftermiddagen. Dar gick vi ner till floden och badade och lekte med massa ungar. Senare pa kvallen at vi middag med familjen och drack Beer Lao pa Lao-vis! Vi ska lara er det nar vi kommer hem, ett bra olspel markte vi nar vi lite smagoa gick och lade oss under myggnatet.
Dag tva innebar vandring i 5h berattade guiden pa morgonen. Nar vi gick in pa var 7e timme framat eftermiddagen var vi lagom mora i benen. 4 ganger hade vi gatt fel eller aaah dom hade huggt ned skogen sa att stigen vi skulle ga hade forsvunnit. Si vi fick ga fram och tillbaka, hit och dit, klattrade och ramlade, rev oss och slet. Det var gaaanska jobbigt. Men vilken natur vi gick genom! Upp och ner for kullar med otrolig utsikt. Var guide som komiskt nog hette "tvi" blev lite mycket just denna dag... han pratade och skojade konstant pa en 3 arings niva. Men vi bet ihop och precis innan solen gick ner nadde vi var nya by 2500 meter over havet. Det var en by med trahyddor, ingen el vilket gjorde att vi fick var mat lagad over oppen eld. Fullt med djur overallt och sma barn sprang och lekte. Sa dar satt vi med massa ungar och visade bilder pa kameran och tittade pa nar de lagade var mat. Jattemysigt och barnen var jattesnalla. Vi avslutade kvallen med att ata med familjen!
Dag tre vaknade vi upp helt slut i kroppen. Da fick vi reda pa att vi skulle vandra ned till floden i en och en halv timme sen paddla i 3 h :) TRANA, TRANA, TRANA! Vi kommer hem i storform till den grona fotbollsplanen! I alla fall sa paddlade vi garnet i tre timmar, forst i en mindre flod med fina berg som ringlade langs med sen svangde vi in i mekongfloden. Det var lite jobbigt men valdigt vackert. Avslutningsvis gick vi i land vid en "whiskeyby". Eller kanske man skulle saga "enturistforstordby". Det var ingenting att se, bara massa som ville salja tyg och sprit hit och dit.
Summering av dessa tre dagar skulle val kunna lata sahar: "Intressant, jobbigt, vackert, kul och mysigt"
Idag har vi bara glassat med lite massage och god mat. Val varda det....
Bilder kommer ikvall eller imorgon bitti beroende pa nar vi blir utslangda ifran internetcafet:)
Just det... den 8e aker vi till Vietnam med nattbuss!
/SJ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0