Ella -> Haputale -> Nuwara Eliya -> Jaffna -> Mannar

Da var det dags for en liten uppdatering igen. Sista dagen i Ella avslutades med en "cooking class" hos en aldre dam i byn. Inne i hennes lilla "skyffe" bjod hon pa en trevlig uppvisning och larde oss hur man gjorde Sri Lankan Rice and Curry, ni kan se pa bilderna hur vi lyckades.(Det var riktigt gott) Efter det begav vi oss till det som skulle komma att bli vart favoritstalle hittils..... Haputale! Via ett tips av en schysst tysk snubbe sa checkade vi in pa Dias rest. Vi fick en liten stuga med en ustsikt utan dess like(finns ocksa pa bild). Det var pa 1500m hojd! Familjen Dias var jattetrevlig och bjod pa riktigt god frukost och middag varje dag. Vi besokte bland annat stora te-plantager dar Te-market Lipton en gang startades, vi kikade in en te-fabrik, var uppe pa Lipton seek och gjorde aven en trekking med Dias son till ett mycket fin vattenfall. I Nuvara Eliya trivdes vi aldrig riktigt. Staden kallades "little England" och husen sag ut som dom kom just dar ifran. Det hade varit en popular resort under den brittisk kolonialtiden. Men vi bestamde oss for att aka vidare ganska snabbt och vi var riktigt sugna pa att aka norrut och uppleva lite nytt. Sa vi akte langst upp, till Jaffna. Jaffna var fortfarande slitet i ifran kriget och vagen dit omgav sig av sonderbombade hus och millitar forlaggningar. I Jaffna blev helt plotsligt Sofia superintressant med hennes blonda kaluffs. Lite mindre turister har om sager sa. Vi gjorde en dagsutflykt till norraste delen, Point Pedro, dar vi strosade runt pa en kilometerlang sandstrand helt sjalva. Inga turister, bara vi och den lokala befolkningen. Nu har vi hittat en liten mysig fiskestad som heter Mannar. Har trivs vi valdigt bra och manniskorna ar supertrevliga. Imorgon blir det cykeltur och pa fredag elle lordag aker vi till huvudstaden igen for att ta fkyget den 3e till det mytomspunna INDIEN! Hej hopp! /SJ
Utsikten fran boendet!

Kommentarer
Postat av: Mam o pap Sträng

Ja ni ser då verkligen ut att ha det bra! Fina bilder. Ska det, sista bilden, bli din nya hemmaplan Johan eller kanske Sofias...eller kanske bådas? Behöver dom tränare? Ser fram mot nya inlägg och bilder. Kramar från oss.

2014-01-30 @ 21:42:59
Postat av: mormor o bertil

Hej o hallå på er !Vilka härliga bilder och upplevelser ni ger oss. Trevlig resa till Indien så hörs vi då.Kramar från oss i Hovet.

2014-01-31 @ 10:14:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0